Home » Wandeling in het Willem-Alexanderpark

Wandeling in het Willem-Alexanderpark

Gistermiddag ging ik voor de tweede keer mee met een wandeling door het Willem-Alexanderpark onder leiding van Fred Booy van DS landschapsarchitecten. Samen met een medewerker van de gemeente Utrecht geeft hij bij elke seizoenswisseling een rondleiding door het park.

rondleiding door willem-alexanderpark

Persoonlijk vind ik de wandelingen heel erg leuk. Fred laat ons veel planten zien en weet veel over de planten te vertellen. Hoe groot ze worden, waar ze oorspronkelijk vandaan komen en of je ze kunt eten etc. Ook over de ontwikkeling van het park vertelt hij veel. Het kleurenthema van het Willem-Alexanderpark is paars. Er zijn dus veel paarskleurige planten gepland, maar niet alles slaat even goed aan. Zo is er veel venkel opgegeten door de muizen en kamille is nooit ingezaaid maar groeit er nu volop. Daarnaast zijn er veel grassoorten in het Willem-Alexanderpark. Hiervoor is gekozen omdat het een plek is met veel wind. De verschillende grassen wuiven prachtig in de wind (uit persoonlijke ervaring weet ik het park ook bijzonder geschikt is om te vliegeren).

wuivend gras
Het Willem-Alexanderpark is nog in ontwikkeling. Zo is het ‘meubilair’ (banken, fietsenrekken, prullenbakken etc.) nog niet geplaatst en aan het begin van het park, bij de gele brug, gaat nog een mooie relaxplek komen met populieren en magnolia’s om in de schaduw te zitten.

De laatste wandeling duurde 1,5 uur. Te veel om weer te geven in een blog. Maar Fred is bereid om tijdens de landelijke open imkerijdagen een (minder lange) wandeling te geven met als thema ‘bijvriendelijke planten’. Daar zijn we hartstikke blij mee. Dus wees er bij op 11 juli om 11 uur.

20150619_171635

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *