Home » Verslag van de Open Imkerijdagen

Verslag van de Open Imkerijdagen

Afgelopen 11 juli was onze bijenstal in het Willem-Alexanderpark in Leidsche Rijn open tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen. Liesbeth en Caroline vertrokken al vroeg in de ochtend om bewegwijzering aan te brengen en de NBV-vlag te hijsen. Ook Elmarie, Frouckje en Chaleh kwamen ons helpen. Mijn angst van tevoren dat er meer mensen zouden komen helpen dan er bezoekers zouden komen, bleek al heel snel ongegrond. In de ochtend was het een komen en gaan van mensen. Een klein verslag van de dag in foto’s.

’s Morgens leidde Fred Booij ons rond door het park waar een heleboel bijvriendelijke planten staan.

BusyBeezzz_imkerijdag_IMG_2161

Bijna iedereen durfde het aan om een kijkje in de stal te nemen en door de glazen dekplaten onze bijen te bekijken. Jong en oud luisterde gefascineerd naar wat we konden vertellen over ze. Ook werd er veel honing geproefd en gekocht.

IMG_3543

Waar we ook erg blij mee zijn is de beschildering van onze kasten. Kale kasten werden opgevrolijkt met tekeningen van bloemen, bijen, vogels en de zon! Want er kwamen ook veel kinderen een kijkje nemen!

BusyBeezzz_imkerijdag_IMG_2264


Kortom het was een geslaagde dag en we hopen volgend jaar weer de stal open te stellen voor geïnteresseerden. Een ander fotoverslag vind je op de site van busybeezzz. Daar heeft Frouckje, die ook een paar van bovenstaande foto’s heeft gemaakt een blog met foto’s van de Open Imkerijdagen gepost. Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *