Home » Praktijkles op de Plutodreef

Praktijkles op de Plutodreef

Afgelopen zaterdag had ik mijn eerste praktijkles in de bijenstal op de Plutodreef. Ik vond het leuk om te leren met mijn blote handen raampjes bijen op te pakken zonder gestoken te worden. Het was te koud om uitgebreid te controleren. Van de vier lesvolken die op de bijenstal stonden, hebben we het sterkste volk bekeken. Eén voor één mochten we een raampje optillen en aan de anderen laten zien. Eén van mijn medecursisten heeft een sfeerimpressie gemaakt. We zien cursisten die erg hun best doen om rustig en in slow motion de raampjes op te pakken en om te draaien. Boze bijen waren er niet, er is maar één keer gestoken. Deze praktijkles is de eerste in een reeks van 10 lessen. Als ik deze succesvol afrond en ik haal het theorie-examen, mag ik me in oktober net als Liesbeth gediplomeerd imker noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *