Home » Nieuwe bijenstal in het Willem-Alexanderpark

bijenstal in aanbouw

Nieuwe bijenstal in het Willem-Alexanderpark

Deze week wordt de nieuwe bijenstal gebouwd in het Willem-Alexanderpark. Aaron van www.bijenkasten.nl en zijn mannen zijn druk aan het timmeren. In de stal komen onze honingbijen te wonen. Aan de buitenkant komen bijenhotels voor solitaire bijen en nestkasten voor vogels. Zo zal de nieuwe bijenstal woonruimte bieden aan veel dieren die in het park leven.

De vorige stal stond in de eet- & pluktuin van het Willem-Alexanderpark. De nieuwe stal wordt gebouwd in de natuur- & educatietuin. Gemeente Utrecht heeft het veld om de bijenstal ingezaaid met mengsels van bloemenzaden waar bijen veel voedsel kunnen vinden. Als het zomer is zal het veld weer vol staan met o.a. korenbloemen en klaprozen.

Afhankelijk van de voortgang van de bouw en in overleg met de beheerder van het park hopen we op korte termijn de bijenvolken weer naar Utrecht terug te verhuizen.

Op zaterdag 25 juni 2016 hopen we de bijenstal feestelijk te openen. De organisatie is in volle gang en meer informatie volgt later.

bijenstal

2 comments

 1. Lesley Harris says:

  Dit is een zeer gelikte bijenstal. STRAK en geen tam tam, geen rest materialen en troep. Zo een stal wil ik na de zomervakantie ook gaan bouwen voor mijn bijen. Maar ik vraag me af waarom er betongaas voor gemonteerd is, dit maakt het voor de bijen toch lastiger binnen vliegen?

  • Kees Kramer says:

   Hoi Lesley
   Het betongaas zit er om de stal te beschermen tegen ongenode gasten. Deze stal staat in het publieke domein, dus iedereen kan er omheen lopen. Het zou jammer zijn als er een volk wordt meegenomen.
   Ik heb niet gemerkt dat het gaas in de weg zit.
   Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *