Home » Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon

‘Het lijkt me zo leuk om imker te zijn’ riep ik  vorig jaar voor de zoveelste keer tegen Kees.  ‘Dan moet je het maar eens gaan worden’ was zijn antwoord.  Dus belde ik de plaatselijke imkervereniging om mij op te geven voor de basiscursus bijenhouden. Helaas mocht ik niet meer meedoen. De theorielessen waren al bijna afgelopen en omdat ik  zwanger was van onze zoon,  leek het de mevrouw van de imkervereniging beter als ik met de volgende cursus mee ging doen.  Maar begin dit jaar was het dan zover, zeven theorielessen over bijen en imkeren.  Ik vond de lessen nog leuker dan de verwacht en halverwege de theorielessen sloeg mijn enthousiasme over op Kees. Hij heeft zich aangemeld om volgend jaar de cursus te gaan volgen. En zo was onze nieuwe hobby een feit. De theorietoets heb ik met een 9 behaald en inmiddels zijn de eerste bijenkasten besteld bij de plaatselijke timmerman, verder zijn we hard op zoek naar een plek voor de kasten in de omgeving van ons huis en sta ik te popelen om zondag de eerste praktijkles te gaan volgen.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *