Home » Bijles

Bijles

Het is volop voorjaar en met dit mooie weer vliegen de bijen uit op zoek naar stuifmeel en nectar. Als er meer voedsel binnenkomt, gaat de koningin meer eitjes leggen. We zien de broednesten elke week wat groter worden en er zitten elke week meer bijen in de kasten.

Elk jaar weer is het prachtig om te zien hoe de bijenvolken groeien en zijn we ontzettend enthousiast als blijkt dat de bijen de winter goed zijn doorgekomen. Dit jaar mogen we ook basisschoolkinderen gaan vertellen over het fascinerende leven van de honingbijen. Bij de bijenstal op Eilandsteede doen we mee aan het project ‘vliegend volk’ van Utrecht Natuurlijk. Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen krijgen les en maken opdrachten over honingbijen en hun rol in de natuur. Een bezoek aan de bijenstal hoort daar natuurlijk bij.

Bij de bijenstal in het Willem-Alexanderpark krijgen we ook bezoek. In de kleuterklassen van OBS Oog in Al is drie weken lang het thema ‘bijen en vlinders’. Honderd kleuters zullen over de nieuwe Dafne Schippersbrug wandelen om onze honingbijen te bekijken.

De peuters op de peuterspeelzaal van onze zoon gaan niet op bezoek bij een bijenstal. Wel gaan wij naar de peuterklassen om de peuters meer te vertellen over honingbijen en natuurlijk om honing te proeven. Hopelijk zijn het net zulke wijsneuzen als Brielle na onze lessen 😉

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *