Home » Bijenfeestje

Bijenfeestje

Afgelopen zaterdag was er feest in het bijenhuisje. Fiep was jarig en gaf een bijenfeestje. Samen met haar vriendinnen, zussen en ouders kwamen zij de bijen bekijken.

Observatiekast

Sinds dit voorjaar hebben we een mooie observatiekast in de bijenstal staan (deze observatiekast is mogelijk gemaakt door de handige meeuwen). Fiep en haar gasten konden hierin de bijen en het broed van heel dichtbij bekijken. De koningin met de roze stip hadden ze zo gevonden. Op de normale bijenkasten lagen afdekplaten met glas erin, zo konden ze ook een blik werpen in de normale kasten.
Terwijl de ene helft van de feestgangers in de bijenstal de honingbijen bekeek, ging de andere helft naar de eet- en pluktuin. Op zoek naar bijen en lekkere wijnbessen die daar nu groeien. De oregano stond in bloei en daar zagen we veel honingbijen en hommels.

Zaadbommen en bijenhotels

Na het bijen kijken en zoeken gingen de dames zaadbommen maken. Dit zijn bolletjes van klei, aarde en bloemenzaad die je, in het voorjaar op een regenachtige dag, op braak liggende stukken grond kan gooien. Uit de zaden zullen bloemen groeien waar bijen nectar in kunnen vinden.
Na het bezoek aan het Willem-Alexanderpark ging het bijenfeestje verder bij de jarige thuis. Later ontvingen we een foto van de meiden met een zelf gemaakt bijenhotel.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *